ABD Savunma Bakanlığı tarafından desteklenen önerilen demiryolu sistemi hem insanları hem de malzemeleri taşıyabilecek .

Havacılık ve uzay devi Northrop Grumman tarafından tasarlanan “Ay demiryolunun” ayda ciddi ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya olanak sağlaması bekleniyor.

Şirketin temsilcileri şunları söyledi: “Öngörülen ay demiryolu ağı, ay yüzeyinde ticari girişimler için insanları, malzemeleri ve kaynakları taşıyabilir; bu da Amerika Birleşik Devletleri ve uluslararası ortaklar için uzay ekonomisine katkıda bulunabilir.”

Northrop Grumman, Aralık ayında ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından insanlığın ekonomik ayak izini derin uzaya kadar genişletmeye yardımcı olacak yeni teknoloji fikirlerini hızlı bir şekilde yaratmayı amaçlayan Luna-10 çalışmasına katılmak üzere seçilen 14 şirketten biri .

Şirket, bir Ay demiryolu ağı inşa etmek için hangi kaynakların gerekli olduğunu belirleyerek, maliyet ve risklerin bir listesini oluşturarak ve operasyonel bir Ay demiryolu sisteminin prototiplerini ve analizlerini belirleyerek çalışmaya katkıda bulunacağını söyledi.

Ayrıca, Northrop Grumman’ın sözleriyle, “tesviye ve temel hazırlığı, ray yerleştirme ve hizalama, birleştirme ve bitirme, inceleme, bakım ve onarım da dahil olmak üzere sistemi robotikle inşa etmek ve işletmek için konseptleri keşfedecek”.

Northrop Grumman finansman ayrıntılarını sunmadı, ancak DARPA geçen yıl ağustos ayında bir basketbol sahası numarası vermiş ve seçilen çalışmaların “1.000.000 $’ı aşmayacak şekilde Diğer İşlem ödülü alacağını” belirtmişti.

DARPA’nın Luna-10 çalışmasına katılmak üzere seçtiği diğer şirketler arasında Elon Musk’un SpaceX’i ve Jeff Bezos’un Blue Origin’i de yer alıyor.

DARPA henüz katkılarının ne olacağını açıklamadı.

Kategoriler: Bilim Uzay