Birçok giyilebilir cihaz şirketi bu teknolojiyi araştırırken, FDA bu özelliğin herhangi bir akıllı saat veya akıllı yüzük için henüz onaylanmadığı konusunda uyarıyor.

Kan şekeri seviyenizi invaziv (vücudun delinmesi, kesi veya delip geçilmesi ile vücut bütünlüğünün bozulması) olmayan bir şekilde ölçtüğünü iddia eden bir akıllı saat veya akıllı yüzük satılırsa buna inanmayın. Bugün, Gıda ve İlaç İdaresi tüketicileri, hastaları ve sağlık profesyonellerini, FDA’in “kan şekeri değerlerini ölçmeyi veya tahmin etmeyi amaçlayan herhangi bir akıllı saate veya akıllı yüzüğe izin vermediği, onaylamadığı” konusunda uyaran bir güvenlik bildirimi yayınladı.

Açıkça söylemek gerekirse hiçbir büyük giyilebilir cihaz üreticisinin şu anda bunu yapabilecek bir akıllı saati veya akıllı yüzüğü bulunmamaktadır. Apple Watch, Fitbit, Samsung saat veya Oura Ring’in yapabileceği en fazla şey, kan şekeri seviyelerini okumak için iğneler kullanan giyilebilir cihazlar olan FDA onaylı sürekli glikoz monitörü (CGM) ile entegrasyonları desteklemektir. Bu entegrasyonlar, kullanıcıların akıllı telefon uygulamalarına sahip bağlı CGM’lerden toplanan verileri izlemesine olanak tanır.

FDA’nın uyarısı, bu iyi bilinen giyilebilir cihazlar yerine, asılsız iddialarda bulunan dolandırıcı cihazları hedef alıyor gibi görünüyor.

Kategoriler: Bilim Sağlık