Ekim ayı kayıp gitmeye başladı ve iMac ve iPad söylentilerine rağmen şu ana kadar elimizde olan tek şey oldukça kafa karıştırıcı bir Apple Pencil oldu. Görünüşe göre yeni 24 inç iMac bu ay yolda olacak. Mark Gurman da öyle düşünüyor ve bugün Bloomberg için Power On haber bülteninde bunun çok yakında, aslında 30 Ekim gibi erken bir tarihte geleceğini yazmıştı. Gurman’ın belirttiği gibi, M1 iMac’in 2021’in ilk yarısında piyasaya sürülmesinden bu yana 900 günden fazla süren kuraklık sona erecek. Bugün çipi belirtmese de, daha önce bu yenilemenin yeni iMac’e bir M3 çipi koyacağını tahmin etmişti. .

Gurman, kendisine “Apple’ın bu ayın sonuna doğru Mac merkezli bir ürün lansmanı planladığının söylendiğini” yazıyor. Eğer iMac’i, 13 inç MacBook Pro’yu ve diğer üst seviye Pro modellerinden herhangi birini sipariş etmeye çalışırsanız, bunların bazı konfigürasyonlarının Kasım ayına kadar gönderilmeyeceğini ekliyor. Gurman bunu ve Apple’ın Kasım ayında kazançlarını açıklamasının Cupertino’da bir şeylerin ters gittiğinin “açık bir işareti” olduğunu söylüyor. Kendisinin de söylediği gibi, Apple en son bu çeyreğin kazançlarını Ekim sonrasına kadar tartışmayı ertelediğinde, Mac ve iPad için bir duyuru yapmıştı.

Gurman’ın da kabul ettiği gibi, 14 ve 16 inç Pro dizüstü bilgisayarlar Ocak ayında yenilendi; dolayısıyla hâlâ 2024’te piyasaya sürülme zaman çizelgesinde olabilirler, ancak 13 inç MacBook Pro ve iMac’in güncellenmesinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. yine aynı çip üzerinde üçüncü yılına doğru ilerliyor.

Power On’un abone sürümünün sonunda Gurman, bir okuyucunun bir sonraki MacBook’larda dahili yükseltmelerin ötesinde değişiklikler görüp görmeyeceğini soran sorusuna yanıt verdi. İşlemciler dışında önemli farklılıklar ve belki de “ekranlarda küçük iyileştirmeler” beklemediğini söylüyor ancak bir sonraki gerçek değişikliğin 2025’te yeni bir iMac Pro, ardından 2026’da muhtemelen güncellenmiş tasarım ve özelliklerle OLED MacBook Pro’lar olacağını tahmin ediyor.

Kategoriler: Apple Teknoloji