TikTok, ekran süresini kısaltmayı ve genç kullanıcılarının sağlığını iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi yeni özelliği duyurdu .

Önümüzdeki haftalarda 18 yaş altı her TikTok kullanıcısına günlük 60 dakikalık ekran süresi sınırı otomatik olarak uygulanacak. Bu sınıra ulaşan gençlerden izlemeye devam etmeleri için bir şifre girmeleri istenecektir. Özelliği tamamen devre dışı bırakabilirler ancak bunu yaparlarsa ve günde 100 dakikadan fazla TikTok’ta vakit geçirirlerse yeni bir sınır belirlemeleri istenir.

TikTok, bu istemlerin, özelliğin ilk test ayında ekran süresi yönetimi araçlarının kullanımını yüzde 234 artırdığını iddia ediyor. Gençlere ayrıca her hafta ekran sürelerini özetleyen bir gelen kutusu bildirimi gönderilecek, bu da daha genç kullanıcıların uygulamada ne kadar zaman geçirdiklerinin farkında olmalarını sağlıyor ve önerilen ekran sürelerini uzatmak için aktif kararlar almalarını gerektiriyor. Bu haftalık güncellemeler, gençleri ekran başında kalma araçlarını kullanmaya teşvik eden yönlendirmelerin yanı sıra şu anda mevcuttur.

TikTok, süre kısıtlamasının ne kadar sürmesi gerektiğine karar verirken mevcut akademik araştırmalara ve Boston Çocuk Hastanesi’ndeki Dijital Sağlık Laboratuvarı uzmanlarına danıştığını söylüyor.

Cormac, “Ekran başında geçirilen sürenin ne kadarının ‘çok fazla’ olduğu veya hatta daha geniş anlamda ekran süresinin etkisi konusunda toplu olarak onaylanan bir görüş olmasa da, gençlerin çevrimiçi dünyayı bağımsız olarak keşfetmeye başladıklarında genellikle ekstra desteğe ihtiyaç duyduklarının farkındayız” dedi. TikTok Güven ve Güvenlik Başkanı Keenan, yaptığı açıklamada.

60 dakikalık süre sınırı, ” TikTok for Younger Users ” sınırlı uygulama deneyimini kullanan 13 yaşın altındaki çocuklar için de geçerli olacaktır . Bu durumda, ekran süresi sınırına ulaşılırsa hesapta 30 dakikalık ek izlenme süresini etkinleştirmek için bir ebeveynin veya velinin mevcut bir şifre belirlemesi veya girmesi gerekecektir.

Bir ebeveynin veya velinin TikTok hesabını daha genç bir kullanıcının hesabına bağlamasına izin veren TikTok’un özelleştirilebilir ebeveyn denetimleri Aile Eşleştirme’ye dört yeni özellik de ekleniyor. Kısıtlamaların haftanın hangi günü olduğuna göre ayarlanmasına (veya okul tatillerinde daha geniş bir şekilde genişletilmesine) olanak tanıyan özel sınırlar uygulanabilir.

Aile Eşleştirme ayrıca TikTok’un, bir çocuğun uygulamada ne kadar zaman harcadığını, ne sıklıkta açıldığını ve gece ve gündüz ne kadar zaman harcandığını ayrıntılarıyla gösteren bir dökümü özetleyen ekran süresi kontrol paneline erişim sağlar. Yeni bir “Bildirimleri Sessize Al” ayarı, yakında ebeveynlerin çocuklarının hesaplarındaki uygulama bildirimlerini kapatmak için bir program belirlemesine olanak tanıyacak. Anlık bildirimler, 13 ila 15 yaş arasındaki kullanıcılar için saat 21:00’den itibaren otomatik olarak kapatılırken, 16-17 yaşındakiler için anlık bildirimler saat 22:00’den itibaren devre dışı bırakılır.

Son olarak TikTok, bakıcıların videoları çocuklarının izlemesini istemedikleri kelimeler veya hashtag’lerle filtrelemesine izin verecek yeni içerik kontrolleri geliştirdiğini söylüyor. Şirket, özelliği tasarlamak için önümüzdeki haftalarda “ebeveynlik, gençlik ve sivil toplum kuruluşları” ile birlikte çalışıyor.

Aile Eşleştirme dışında TikTok, bu iyileştirmelerden bazılarının geniş çapta kullanıma sunulacağını ve herhangi bir kullanıcının bildirimleri sessize almasına ve haftanın her günü için özelleştirilmiş ekran süresi sınırları belirlemesine olanak tanıyacağını söyledi. Artık, kullanıcıların uygulamayı kapatıp yatağa gitmelerinin hatırlatılacağı bir zaman belirlemesine olanak tanıyan bir uyku hatırlatıcısı da mevcut.

TikTok sözcüsü Mahsau Cullinane, The Verge’e gençler için yeni varsayılan ekran süresi sınırı, özelleştirilebilir günlük süre sınırları, Sessize Alma Bildirimleri özelliği ve tüm Aile Eşleştirme iyileştirmelerinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını bildirdi.

Kategoriler: TikTok